на живо

Резервите на "Лудогорец" победиха "Монтана"

Дебютантът Шоколаров с гол

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" победи с 2:0 "Монтана" у дома. От състава на домакините липсваха куп звезди, на които бе даде почивка преди мача-реванш с "Виктория Пилзен" от плейофите на Шампионската лига. 

"Орлите" поведоха още в 4-та минута чрез Славчо Шоколаров, за когото това бе дебют. Малко след почивката Кешеру удвои. 

Наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев избра да заложи на експериментален състав. От звездите на разградчани сред стартовите 11 попаднаха само Сисиньо, Кишада и Кешеру. 

Освен гола на Шоколаров в 4-ата минута, до края на първото полувреме с пропуски се отчетоха Кешеру и Кишада. За "Монтана" Маркиньос пропиля отлична възможност за изравняване.

В 54-ата минута Кешеру все пак се разписа, след като тръгна да прехвърля Христо Иванов от далечно разстояние, вратарят опита да лови топката, но я изпусна и тя влетя в мрежата му за 2:0.

До края на мача "зелените" можеха да победят и с по-голяма разлика, но попадение отново на Кешеру в 72-ата минута бе отменено поради засада.

За "Лудогорец" това е втори успех от началото на шампионата. "Монтана" има една точка в актива си и остава без отбелязан гол в новото първенство.