на живо

Рио Фърдинанд: И тогава си помислих, че всички ще умрем

Бившият футболист разказа за кошмарния самолетен полет след световното през 2006

Getty Images

Бившият английски национал Рио Фърдинанд разказа за една от най-кошмарните случки в кариерата си. Оказва се, че това не е някой загубен футболен финал или тежка контузия, а... самолетен полет!

След четвъртфинала на световното първенство в Германия през 2006 г., в който "трите лъва" отпаднаха от Португалия след 0:0 в редовното време и изпълнение на дузпи, футболистите се качили в самолета обратно към родината си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Това беше най-лошият полет. Времето беше ужасно и всички си мислехме, че ще умрем. Плачехме", започва смразяващия си разказ Фърдинанд.

"Седях до Уейн Рууни, Стивън Джерард и съпругите им. Всички пищяха. Беше някаква невиждана турболенция. Багажът ни хвърчеше навсякъде, никой не знаеше какво става! Казах си: "Това е! Всички ще умрем!", спомня си той.

Бившият капитан на "Манчестър Юнайтед" заяви, че е бил най-изплашен, след като е видял израженията на персонала на полета.

Снимка: Getty Images

"По израженията на стюардесите можеш да познаеш колко сериозни са нещата, а те ми казваха: "Загазили сме! Имаме голям проблем!". Обикновено те трябва да са спокойни, но тогава изглеждаха ужасени", заявява Фърдинанд.

За щастие самолетът кацнал успешно в Англия след преживяния шок, но повече от десетилетие след това футболистите и щабът все още помнят кошмарната случка.