на живо

"Ривър" и "Бока" не искат на "Бернабеу"

Решителната среща за Копа Либертадорес отново е под въпрос

Getty Images

Провеждането на финалния мач-реванш в турнира Копа Либертадорес между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" отново е под въпрос. Срещата бе пренасрочена за 9 декември на 10 000 км от Буенос Айрес - на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, но и двата аржентински клуба не са съгласни с това решение на КОНМЕБОЛ.

От "Ривър" обявиха, че ще обжалват решението мачът да бъде преместен от техния стадион "Монументал" в Мадрид. Клубът ще обжалва и наложената санкция от Южноамериканската футболна федерация от два мача без публика и глоба 400 000 долара заради инцидентите със счупения клубен автобус на "Бока".

"Бока Хуниорс" също има претенции, като клубът подаде жалба с искане за дисквалификация на "Ривър" и служебно присъждане на трофея.

В спора се намеси и Диего Марадона, легенда на "жълто-сините".

"Това е изключително глупаво. Какво да правя, ако искам да заведе семейството си на мача? Знаете ли колко струва полетът до Мадрид? Трябваше просто да се вземат необходимите мерки и мачът да се играе там, където беше предвидено", заяви легендарният аржентинец.

Вторият мач между двата отбора се превърна в истинска сага, след като срещата, която трябваше да се играе на 24 ноември, бе отложена след атака на фенове на "Ривър" срещу автобуса на "Бока", при която пострадаха играчи на тима. Първият мач на "Ла Бомбонера" завърши 2:2.