на живо

Ризов отпадна в квалификациите на 10 м въздушна пушка

28-годишният българин се класира на 42-о място

БГНЕС

Състезателят ни по спортна стрелба Антон Ризов не успя да се класира сред осемте най-добри в дисциплината 10 м въздушна пушка на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той завърши на 42-о място, а квалификацията бе спечелена от италианеца Николо Камприяни с нов олимпийски рекорд.

Участието на 28-годишния Ризов в Бразилия не приключва дотук. В петък му предстои дисциплината 50 м пушка от положение легнал, а в неделя - 50 м пушка от три положения.

До момента родните ни стрелци се представят неубедително в Рио. Нито един от тримата ни състезателите не успя да намери място във финала на първите си дисциплини.

Самуил Донков завърши на 34-о място в квалификациите на въздушен пистолет. Той ще има още един шанс да се бори за медал. В сряда ще участва в квалификациите на 50 м пистолет.

Една от малкото ни надежди за медал от игрите в Рио Антоанета Бонева постигна изненадващо слаб резултат на 10 м въздушен пистолет и се класира едва на 41- о място. Предстои и обаче във вторник да се бори за нещо повече в любимата си дисциплина - 25 м пистолет.