на живо

Роберт Левандовски спаси "Байерн" от загуба в първия мач за 2017 г.

Баварците продължават да водят в класирането

Getty Images

Роберт Левандовски се разписа два пъти, включително и в добавеното време, за да донесе победата на "Байерн" Мюнхен с 2:1 при гостуването на "Фрайбург" в среща от 17-ия кръг на германската футболно първенство.

Баварците постигнаха обрат в срещата, с която стартира пролетния полусезон в Бундеслигата, като с актив от 42 точки водят в класирането с 6 точки пред втория РБ Лайпциг, който довечера приема "Айнтрахт" Франкфурт.

При изключително студено време и температури близки до минус 10 градуса домакините започнаха по-добре и поведоха още в четвъртата минута. Лошо изчистване на Матс Хумелс прати топката в краката на Винченцо Грифо, който изведе в дясно в наказателното поле Яник Хаберер и той с удар по тревата прати топката в далечния ъгъл на Мануел Нойер.

"Байерн" постепенно овладя контрола върху играта, но Артуро Видал и Левандовски пропуснаха да изравнят.

В 35-ата минута полският нападател все пак направи 1:1, след като засече от въздуха центриране на Дъглас Коща от корнер.

Гостите продължиха да доминират след почивката, но отново направиха няколко пропуска и двубоят отиваше към равенство, въпреки че и "Фрайбург" създаде добри ситуации в края.

В първата минута на добавеното време Франк Рибери проби от ляво и центрира около точката на дузпата. Левандовски овладя на гърди и с удар по тревата насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините с 14-ия си гол за сезона.