на живо

Робин ван Перси в болница след ужасяващ удар в окото на терена (ВИДЕО)

"Реагирахме навреме и ситуацията е овладяна", казаха от лекарския щаб на "Фенербахче"

Футболистът на "Фенербахче" Робин ван Перси получи ужасяващ удар в окото по време на среща от турското първенство и беше приет в болница. От лекарския щаб на тима обаче успокоиха, че ситуацията е овладяна и няма опасност нападателят да загуби зрението си, както писаха медии в южната ни съседка.

По време на срещата на "фенерите" срещу "Акхисар Беледиеспор", завършила с победа 3:1 за тима на холандеца, Ван Перси получи удар в окото от футболист на съперника и остана да лежи на терена. Лекарският екип се намеси веднага и оказа първа помощ на футболиста, който беше приет в болница след инцидента.

Турските медии написаха, че контузията е сериозна и има вероятност ударът да е причинил загуба на зрението на холандеца. От лекарския щаб на "Фенербахче" обаче отрекоха твърдението.

„Ван Перси получи удар в окото си. Клепачът му бе надраскан и разкървавен. След първоначално оказаната от нас помощ, откарахме Ван Перси в болница. Разбрахме, че ударът е бил лош и ако не сме реагирали незабавно, е можело да има лоши последствия. Ситуацията е овладяна“, каза д-р Бурак Кундурачиоглу, който се грижи за здравословното състояние на футболистите на отбора.

Ван Перси вкара първото попадение в мача, а за "Фенербахче" се разписаха още Аатиф Шаешу и Фатих Йозтюрк. За домакините точен бе колумбиецът Уго Родайега.

В момента отборът на холандеца е на 5-то място в класирането, изоставайки с 8 точки от лидера "Истанбул ББ"