на живо

Роден талант впечатли Аталанта! (ВИДЕО)

Лудогорец прекратява договора му дни преди пътуването до Италия

Талантливият защитник Марио Благоев се завърна у нас след 4-дневен пробен период в една от най-престижните футболни академии в Италия и Европа - тази на Аталанта. На тренировъчната база "Аталанта ди Дзингония" 18-годишният бранител участва в заниманията на няколко от юношеските формации на "черно-сините", както и в контрола на втория отбор. Той е оставил добри впечатления с изявите и е много вероятно ръководството на клуба от Бергамо да го привлече за постоянно.

"Това е един уникален клуб с уникални момчета. Тренировките протичат по нормален, но напълно различен начин от тези в България. Отношението беше перфектно. Приеха ме много топло. Още на първата тренировка се запознах с целия отбор и треньорите. Всички се държаха прекрасно с мен и ме приеха като един от тях.", сподели Благоев в първите си минути обратно на родна земя.

Според мениджъра Ивайло Рачев, шансовете той да премине в Аталанта са големи. Отговор от клуба се очаква през следващата седмица.

"Аз дадох всичко от себе си. Сега всичко зависи от клуба. С удоволствие бих се върнал там!", категоричен бе Марио.

Евентуален трансфер бива улеснен от факта, че той вече е свободен агент. Дни преди пътуването до Италия, от Лудогорец вземат решение да прекратят неговия договор, въпреки големия интерес от чуждестранни клубове към техен юноша.

"Хората от Лудогорец не приеха добре поканата от Аталанта. Реагираха по доста странен начин и по взаимно съгласие приключихме взаимоотношенията си.", разкри Благоев.

За Ивайло Рачев действията на клуба от Разград също са необясними.

"Това е учудваща ситуация, бих казал прецедент в европейския футбол. Това е момче, което тепърва ще играе голям футбол. Той не го приема като раздяла. Така са решили в клуба. От една страна му дават шанс, след като го освободиха.", заяви мениджърът.

Дори и преминаването при "бергамаските" да не се осъществи, пред Марио има и други варианти за продължаване на неговата кариера. В Италия изявите му са наблюдавани и от скаути на Милан, а интерес към него проявяват и други клубове от Серия "А" и Серия "Б".

Вижте повече във видеото!