на живо

Роджър Федерер е аут от олимпийските игри и до края на тенис сезонa

Коляното, което швейцарецът подложи на операция през февруари, се нуждае от още доста почивка

Getty Images

Носителят на 17 титли от Големия шлем – Роджър Федерер, ще пропусне олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, както и остатъка от тенис сезона.

Ако иска въобще да продължи кариерата си, 34-годишният швейцарец се нуждае от по-продължителна терапия, след като претърпя операция на коляното през февруари.

Снимка: Facebook
През май пък Федерер пропусна и Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос”, заради контузия в гърба.

Изключително разочарован съм, че няма да представлявам Швейцария в Рио и че ще пропусна остатъка от сезона.”, написа щвейцарският маестро във „Фейсбук” страницата си.
Снимка: Facebook
 „Мотивиран съм повече от всякога и ще вложа цялата си енергия, за да се завърна по-силен, по-здрав и във форма, за да играя атрактивен тенис през 2017 г.”, написа още 7-кратният шампион от „Уимбълдън”. 

Федерер спечели златото на олимпийските игри в Пекин през 2008 г., но никога не е взимал олимпийско злато на сингъл. През 2012 г. в Лондон той загуби на финала от британеца Анди Мъри.

Снимка: Facebook
Бившият номер 1 в ранглистата два пъти се нуждаеше от медицинска помощ, заради болки, по време на загубата в полуфинала на „Уимбълдън” този месец от канадеца Милош Раонич.

„Това, което преживявам ме накара да осъзная какъв голям късметлия съм бил през всички тези години с толкова малко контузии. Докторите ме посъветваха, че ако искам да играя в АТП турнири още няколко години, трябва да дам нужното време на коляното ми и като цяло на тялото ми да починат”, публикува още Федерер в страницата си.