на живо

Рой Кийн: Да стъпим здраво! Не сме тук да се сприятеляваме

Асистентът съветва играчите да са агресивни

Легендата на Манчестър Юнайтед и помощник на Мартин О'Нийл- Рой Кийн посъветва националите на Ирландия да не пестят никакви сили в последния си мач в група Е на европейското първенство срещу Италия.

"Нарушения? Да, разбира се! Моят съвет би бил- стъпете здраво. Когато играч надуши опасност за отбора си- реагира. Дори това да означава нарушение, последвано от жълт, или червен картон. Това може да е достатъчно за отбора ти да победи. Във футбола се правят жертви. Какво мислите, че бих направил аз?

"Трябва да се играе с кураж и топки. Понякога виждам как някой се е открил за пас, но всъщност не иска топката. Трябва да видиш бялото в очите на играча. Искаш ли наистина тази топка!?"- избухна Кийн пред репортерите.

"Тук идва куражът. Той е голяма част от същността на футболиста. Изразява се в това да искаш топката, дори когато не искаш топката, ако ме разбирате. Смелост, куржаж! Това трябва да видим в следващите два дни.

Рой Кийн даде пример как трябва да се действа, когато топката не е в притежание на отбора и се задава опасност. "Вижте какво направи Едер в 74-та минута срещу Белгия- спря опасна контра като фалулира Мертенс и получи за това жълт картон, но Италия не допусна гол. Ние не направихме това при първия и третия гол на Белгия."

"За мен Италия бяха фаворити в групата още от самото начало. Схващането, че победата им срещу Белгия е изненада... не! Те имат от всичко по малко. Имат голям опит от Буфон до Де Роси, който аз много харесвам. Споменахме за биткаджии. Е той е един от най-големите. Трябва да бъдем на възможно най-високо ниво. Побеждавали сме Италия преди, можем да го направим и сега!"

Италианците, които си подпечатаха първото място в групата, ще направят много промени в стартовия си състав, което дава надежда за каузата на Ейре.

"Бяхме наказани срещу Белгия"- каза Кийн. "Много обичам тази част от спорта. Ако не си на ниво те наказват. Изиграхме лош мач, но трябва да се вдигнем. Очаквам с нетърпение следващото предизвикателство. Това е същността на спорта. Като в боксът е. Когато те повалят, ставаш и започваш отново да раздаваш юмруци! Това е."