на живо

Рокада в екипа на Уайлдър заради хвърлената кърпа

Американецът уволнява треньора си Марк Бреланд

Дионтей Уайлдър уволнява треньора си Марк Бреланд, на когото продължава да бъде бесен заради хвърлената кърпа в знак на предаване в седмия рунд от двубоя с Тайсън Фюри. Американският боксьор винаги е казвал на екипа си, че забранява подобни действия и сега е изненадан от дългогодишния си асистент, както и от главния треньор Джей Дийс. Последният също многократно е напомнял на Бреланд.

Така в щаба на Уайлдър, който днес обяви, че ще активира клаузата си за реванш, ще има рокада.

"Разочарован съм от Марк, поради факта, че сме говорили за това. Реакцията ми не е емоционална, а принципна. Обсъждали сме го доста пъти, много преди да се случи. Казал съм им, че съм войн, шампион, лидер, властелин и искам да бъдa изнесен на щит. Щом се заканвам да изляза на ринга и да убивам, очаквам да бъда и от другата страна"

"Затова и съм им заповядал никога, без значение как изглеждат нещата, да не хвърлят кърпата. Аз съм различен. Оставаха още 5 рунда, все още бях в битката", коментира Бронзовия бомбардировач пред Yahoo.

Бреланд е боксьор от Бруклин, печелил злато на олимпийските игри през 1984 г. Завършва професионалната си кариера с 35 победи и 3 загуби. Вижда се притеснението му за здравето на Уайлдър след всеки следващ рунд. Уайлдър на два пъти бе пратен в нокдаун от Фюри, който доминираше.

Бившият професионален боксьор Андре Уорд бе сред подкрепилите Бреланд. "Уважавам Марк Бреланд. Нуждаем се от повече треньори като него в бокса. С теб съм, тренер!", написа Уорд в социалната мрежа "Туитър".

Тагове: