на живо

Рокади в Хърватия: Ковач аут

Новият наставник става ясен до 22 септември

Getty Images/Guliver Photos

Нико Ковач вече не е селекционер на хърватския национален отбор. Футболният съюз е взел единодушно решение за смяната му. Като причина се посочва спечелената само една точка в гостуванията на Азербайджан и Норвегия. В момента Хърватия заема трета позиция в квалификационна група "Н" след отборите на Италия и Норвегия.

"Докато става дума за игра и турнир, резултатите са основен показател", обяви президентът на Хърватската футболна федерация Давор Шукер на пресконференция преди минути и добави, че името на новия наставник трябва да стане ясно до 22 септември.

"Все още не сме говорили за евентуални заместници. Знаете, че за всички хървати е много важно да се класираме на Европейското. Няма нужда да ви обяснявам това", каза Шукер.

Той разкри, че федерацията няма да залага на чуждестранен селекционер най-вече поради финансови съображения. "Наблюдаваме всички хърватски треньори. Ще намерим човека, който ще ни класира за Европейското. Моля само за единство. Всеки, който иска да помогне, е добре дошъл", завръши Шукер.

В следващия си мач Хърватия се изправя срещу българския национален отбор. Мачът ще се състои на 10 октомври в Загреб.