на живо

Рома привлече и Диего Пероти (ВИДЕО)

Римляните ще се подсилят и с един защитник до края на трансферния прозорец

asroma.com

Вицешампионът на Италия Рома взе още един офанзивен футболист. След Стефан Ел Шаарауи, новото име в атаката на „джалоросите” е Диего Пероти от Дженоа.

Аржентинецът ще прекара следващите 6 месеца под наем на „Олимпико” срещу 2 млн. евро. През лятото Рома ще доплати още 8 млн. за пълните му права.

Транферът не е обявен официално, но това е въпрос на време. Пероти вече пристигна на летище „Фиумичино” в столицата Рим. Пред медиите той заяви:

„Съжалявам, че напускам, но това е важна възможност за моята кариера. Пращам прегръдки на феновете на Дженоа, които ме подкрепяха от първия момент. Давах всичко от себе си на терена. Все пак мисля, че клубът получи също добри неща от мен. Рома се представя много добре, а освен това ще имам възможността да играя в осминафиналите на Шампионската лига“.

През този сезон Пероти има 16 мача в Серия „А” с екипа на Дженоа, в които се разписа веднъж. Аржентинското крило игра за Севиля и Бока Хуниорс преди да премине на „Луиджи Ферарис”

Диего Пероти е третото ново попълнение на Рома през зимния трансферен прозорец. Досега „вълците” се подсилиха със Стефан Ел Шаарауи и Ервин Зуканович.

Очаква се вицешампионите на Италия да привлекат един защитник до края на деня. Спрягат се имената на Адриано от Барселона и Давиде Сантон от Интер.