на живо

Рома се изложи срещу Фейенорд /ВИДЕО/

Вижте резултатите до момента от Лига Европа

БГНЕС

Отборът на Рома стигна само до равенство 1-1срещу Фейенорд на Стадио Олимпико в италианската столица. Домакините откриха резултата с гол на Жервиньо, а Казим изравни. Така Рома ще има трудна задача в реванша в Ротердам следващата седмица.

Друг италиански отбор Наполи няма да има подобни проблеви след като спечели с 4-0 при гостуването на Тпрабзонспор. Енрике даде аванс на гостите още в 6-та минута, а Гонсало Игуаин удвои аванса на Наполи. Маноло Габиадини вкара красиво попадение за 3-0, а последното попадение в срещата реализира Сапара.

Евертън също е само на крачка от класиране за 1/8-финалите в турнира Лига Европа след успех с убедително с 4:1 при визитата си на Йънг Бойс в Берн. Двубоят на „Стад дьо Сюис” започна много добре за домакините, които поведоха още в 10-ата минута с гол тна Гилем. Последва обаче, натиск на англичаните които направиха пълен обрат в рамките само на 4 минути. Първо Ромело Лукаку изравни, а след това Шеймъс Коулмън направирезултата 2-1. До края на първата част Лукаку се разписа още веднъж, а след почивката нападагтеля оформи и своя хеттрик в мача. Оро от състава на Йънг Бойс изпусна дузпа, , а Стоунс от Евертън бе изгонен с директен червен картон.

Волфсбург пренесе отличната си форма от Бундеслигата и в Лига Европа. В първи мач от 1/16-финалите в турнира, „вълците“ победиха Спортинг Лисабон с 2:0 и по този начин направиха сериозна крачка към класиране в следващия етап. И двата гола отбеляза Бас Дост.

Турнир Лига Европа, мачове от първата елиминационна фаза:

Олборг - Клуб Брюж  1:3
Днипро - Олимпиакос  2:0
ПСВ Айндховен - Зенит Санкт Петербург  0:1
Рома - Фейенорд  1:1
Торино - Атлетик Билбао  2:2
Трабзонспор - Наполи  0:4
Волфсбург  - Спортинг Лисабон 2:0
Йънг Бойс - Евертън  1:4

Тагове:

лига европа