на живо

"Рома" търси отмъщение срещу "Ливърпул" след 34 години

Гледайте днес (24 април) от 21:00 ч. по bTV Action първия полуфинал в Шампионска лига

Време е! Само още няколко крачки и Шампионската лига ще има своя нов (или стар) първенец! Той обаче ще трябва първо да премине през полуфиналите, за да си осигури място в битката за трофея. И докато шампионът ще бъде определен в 90 минути, в които и късметът може да се намеси, то етапът преди него изисква два мача пълна концентрация, себераздаване и... мисъл, че трябва да си отмъстиш.

Така е при играчите на "Рома", които след 34 години ще се изправят срещу един от кошмарите си - "Ливърпул".

Полуфиналът на изненадите! Така можем да наречем предстоящите двубои между двата съперника. Първият от тях може да гледате пряко по bTV Action днес, от 21:00 ч.

На "Анфийлд" ще се изправят един срещу друг два тима, които никой не слагаше в сметките си. Те обаче са обединени от това, че на четвъртфинал успяха да отстранят фаворитите. "Рома" се разправи с "Барселона", а "Ливърпул" прати "Манчестър Сити" да следи развръзката на турнира пред телевизора.

Снимка: Reuters

Днес целия свят гледа към бъдещето, но спомените ще витаят по трибуните и на терена. През 1984 г. именно тези два тима се изправят един срещу друг на финала на турнира, който тогава носи името Купа на европейските шампиони. "Олимпико" потъва в скръб, след като играчите на "Ливърпул" са по-точни от бялата точка, а в редовното време мачът завършва 1:1.

Сега обаче "вълците" искат да хапят и то на чужда територия. Изненадата срещу "Барса" не топли сърцата на тифозите. Те искат още победи и то срещу трудните съперници от Англия (11 победи, 10 равенства, 14 загуби).

"Ливърпул" пък ще разчита на тактиката на Юрген Клоп и голмайсторския нюх на избрания за най-добър играч на сезона в Англия - Мохамед Салах

Египтянинът прави мечтан сезон. 25-годишният футболист има впечатляващите 41 гола в 46 мача, в това число 9 в 12-те си срещи в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Срещу него обаче застават бившите му съотборници, които твърдят, че имат рецепта за блокирането на головата машина.

И все пак "Ливърпул" остава фаворит в мача, поне според букмейкърите.

Дали те ще се окажат прави? Гледайте тази вечер (24 април) от 21:00 ч. по bTV Action.

Тагове:

Ливърпул Рома