на живо

Рома взе Ел Шаарауи, продаде Жервиньо

„Римляните“ с рискован трансфер

Вицешампионът на Италия Рома си осигури услугите на Стефан Ел Шаарауи. Нападателят идва под наем от Милан. 

Той ще прекара следващите 6 месеца на "Олимпико“ срещу 2 милиона евро, а ако изиграе 5 мача с екипа на Рома, "вълците“ са задължени да доплатят още 13 милиона за пълните му права.

През есента офанзивният футболист, познат още като "Фараона“ заради египетските си корени, игра под наем в Монако, но "монегаските" отказаха да го задържат. Французите трябваше да платят 15 милиона и да го вземат за постоянно, ако изиграе 25 мача за тях. Ел Шаарауи обаче записа 24 срещи с екипа на Монако, след което бе оставен извън първия отбор.

Така бившият национал на "Скуадра адзура“ се озова в Рим. При пристигането си на летище "Фиумичино“ Ел Шаарауи заяви:

"Рома е чудесна възможност за мен. Щастлив съм и искам да помогна на отбора. Емоционално е да се завърна в Италия. Надявам се да се справя и да оправдая доверието на клуба"

В същото време Рома се раздели с Жервиньо. Крилото от Кот д‘ивоар потегли към китайския Хебей. Амбициозните азиатци са платили на тима от Вечния град цели 18 милиона евро за бързоногия играч.

Според медиите на Апенините Жервиньо е поискал да бъде поставен в трансферната листа. Причината е уволнението на старши треньора  Руди Гарсия. Кот д‘ивоарецът бе любимец на френския специалист.

Иначе за 2 години и половина в Рома Жервиньо има 71 мача и 17 гола.