на живо

Рома взе Салах и Джеко, близо е до подписа на бразилски талант

Римляните продължават със селекцията

asroma.it

Вицешампиона на Италия Рома финализира трансфера на крилото Мохамед Салах. Египтянинът идва под наем от Челси, като в контракта му има опция за закупуване на стойност 20 милиона евро.

През миналия сезон Салах игра под наем в друг тим от Серия "А"– Фиорентина. За виолетовите той вкара 9 гола в 16 мача.

В Рим вече пристигна и още един офанзивен футболист – Един Джеко. Босненецът ще премине медицински тестове преди да подпише с „джалоросите”. Нападателят бе приветстван от над 3000 фенове, струпани на летище „Фиумичино”. Той поздрави привържениците, снима се с някои от тях, след което се отправи към клубната база.

Рома вече разполага с цели 11 нападатели. "Вълците" ще се борят на три фронта, така че се нуждаят от поне 7 такива. Най- вероятно това ще бъдат Тоти, Джеко, Салах, Фалке, Итурбе, Ибарбо и Жервиньо. Очаква се Дестро, Думбия и Ляич да бъдат продадени, а младият парагвайски нападател Тони Санабрия да отиде под наем в по-малък отбор.

Снимка: sport.sky.it

Рома е близо и до подписа на бразилеца Жерсон от Флуминензе. Младият полузащитник ще премине в тима от Вечния град срещу 15 милиона евро. Той обаче ще остане в Бразилия до декември, а после ще играе за Болоня, тъй като Рома няма място за още един футболист без европейски паспорт в състава си.

Селекцията на римляните ще завърши с привличането на двама крайни защитници. Фланговете на отбраната са проблемните зони в състава на Руди Гарсия. Твърди се, че най-сериозен интерес отстрана на Рома има към Бруно Перес (Торино) и Лукас Дин (ПСЖ).