на живо

Ромарио и Стоичков отново заедно на терена

Един от най-великите тандеми в историята на футбола Стоичков-Ромарио отново ще се събере на терена. „Най-добрият футболит в света” за 1994 година и световен шампион от САЩ-94 ще дойде в България, за да се ключи във футболното шоу „50 години номер 8”.

Двамата наскоро попаднаха в класация за най-добрите тризъбци в историята заедно с друг велик футболист от „Дрийм тийма” на Барселона – Михаел Лаудруп. В единствения пълен сезон, който двамата изиграха в Барса, те бяха неудържими за противниковите защитници и реализираха 46 гола в Примера Димисио и 56 попадения общо във всички турнири.

Легендарният бразилец започва кариерата си в бразилския тим Вашко да Гама, след което играе за клубовете ПСВ Айндховен, Барселона, Фламенго, Валенсия, Флуминензе, Ал Сад, Маями, Аделаида Юнайтед. Освен „Златната топка”и Световната титла витрината му красит още  сребърен медал от Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., два трофея от турнира Копа Америка през 1989 и 1997 г., а също и наградата за най-добър футболист на Южна Америка (2000 г.).

На клубно ниво Ромарио е шампион на Холандия, Испания и Бразилия. Четири пъти е избиран за голмайстор на холандското първенство, три пъти в първенството на Бразилия, два пъти на турнира за купата на Холандия, два пъти е голмайстор в турнира за Купата на УЕФА, веднъж е голмайстор на Примера Дивисион.

Шоуто „50 години номер 8” е на 20 май 2016г. на стадион „Васил Левски” с начален час 20:00 часа.