на живо

"Рома" съсипа безобразен "Челси" (ВИДЕО)

"Римските вълци" оглавиха групата

Getty Images

Отборът на "Рома" победи убедително с 3:0 "Челси" в мач от четвъртия кръг на Шампионската лига. По този начин вицешампионът на Италия задмина английския си съперник и оглави трета група.

Очакванията за атакуващ футбол от страна и на двата отбора се оправдаха. Веднага след първия съдийски сигнал "Челси" тръгна напред и пред Педро се откри добър шанс, но той стреля слабо. "Рома" организира контаакция и в 39-ата секунда Ел Шаарауи прониза Куртоа с далечен шут. На Фараона асистира Един Джеко, който свали топката с глава към него, правейки я удобна за изстрел от дистанция.

"Челси" опита да отвърне на удара и създаде някои добри голови положения, в основата на които беше Еден Азар. Стражът Алисон обаче се оказа непреодолим за шампионите на Англия.

В 36-ата минута "сините" съвсем усложниха задачата си. Централният защитник Антонио Рюдигер, които смени "Рома" с "Челси" през лятото, допусна елементарна грешка, Ел Шаарауи се измъкна и удвои аванса на домакините.

До почивката можеше да се повтори сценарият от мача на "Стамфорд Бридж", но Алисон отново бе на висота.

През втората част мениджърът на гостите Антонио Конте пусна в игра Вилиан на мястото на Кейхил, но дори и тази смяна не промени нищо в играта на "Челси". Вместо това "Рома" направи преднината си класическа в 63-ата минута, когато Диего Пероти проби по левия фланг и прати топката в мрежата от над 20 метра. Малко по-късно аржентинецът пропиля страхотен шанс да направи резултата 4:0.

Така "Рома" излезе начело в трета група с актив от 8 точки, пред "Челси" с 7. Двата тима са близо до класиране за елиминационната фаза, тъй като в другата среща "Атлетико" Мадрид отново не успя да победи аутсайдера "Карабах", този път у дома. Мачът завърши 1:1. "Дюшекчиите" остават на третото място с 3 точки, а "Карабах" е последен с 2.