на живо

Ромелу Лукаку официално е петият най-скъп футболист в историята (ВИДЕО)

Белгиецът беше привлечен от "Манчестър Юнайтед" за колосалните 75 млн. паунда

Twitter

"Манчестър Юнайтед" финализира трансфера на Ромелу Лукаку от "Евертън" на стойност 75 млн. паунда. Белгийският нападател подписа петгодишен договор с "червените дяволи" с опция за удължаване на контракта с още един сезон до лятото на 2023 г.

Видео:

Така Лукаку се превръща в петия най-скъп футболист в историята на футбола след Пол Погба, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин. Според "Скай Спортс" и Би Би Си към 75-те милиона "Юнайтед" ще плати на "Евертън" още 15 млн. като бонус при добро представяне на острието.

Лукаку вкара 26 гола в 39 мача във всички турнири през миналия сезон. Откакто "Евертън" го взе под наем през 2013 г. от "Челси" белгийският национал отбеляза цели 71 попадения в 133 двубоя и се превърна в един от най-ефективните нападатели във Висшата лига.


"Ромелу е голяма личност и голям играч, който пасва перфектно на "Манчестър Юнайтед". Съвсем естествено е, че той иска да продължи развитието си в най-големия клуб. Ромелу е страхотно попълнение към нашия състав и нямам търпение да работя с него отново", заяви Жозе Моуриньо - мениджърът на 20-кратния шампион на Висшата лига.

"Това е най-големият клуб в света. Отбор, който е жаден да спечели титлата отново, да доминира в световен мащаб. Мечтая си да играя в "Юнайтед" още от дете. Когато ми се обадиха, не се замислих въобще. Надявам се да стана част от историята на клуба. Време е да работя здраво, по-здраво и отпреди", заяви от своя страна 75-милионният Ромелу Лукаку преди първата си тренировка с тима на лагера в Лос Анджелис.