на живо

Роналдо: Ако бях президент на "Реал", щях да си предложа 10-годишен договор

Португалецът иска да завърши кариерата си в Мадрид

Getty Images

Кристиано Роналдо отново потвърди намерението си да приключи кариерата си с екипа на "Реал" Мадрид. В типично свой стил 31-годишният нападател посъветва президентът на "белите" Флорентино Перес да му предложи договор в най-скоро време.

Португалецът се завърна в игра след контузия и вкара гол за победата над "Осасуна" с 5:2 вчера. Контрактът на Роналдо е до 2018 г., но скоро се очаква нападателят да преподпише с "белите".

"Ако аз бях президент на клуба , щях да си дам 10-годишен договор. В момента мисля само за "Реал" Мадрид, искам да приключа кариерата си тук. Това е най-големият клуб в света и трябва да разполага с най-добрите играчи", каза Роналдо пред медиите.

Португалецът влезе в словесна полемика с бившия капитан на "Барселона" Шави, който каза, че Роналдо не може да се сравнява с Меси.

"Само глупак не би признал Роналдо за елитен футболист. Но проблемът е, че в неговата ера има друг играч, който е най-добрият за всички времена", каза Шави.

Въпреки че настоящият футболист на катарския "Ал Сад" призна величието на звездата на "мадридчани", Роналдо все пак не пропусна да отговори на провокацията.

"Най-търсеният играч в интернет съм аз. Всички, които искат да се появят на кориците на вестниците и списанията говорят за мен. Какво ме интересува какво казва Шави за мен. Той играеше в Катар или не знам?

"Шави е печелил всякакви трофеи, но никога не е печелил "Златната топка", а аз имам три", заяви Роналдо. 

Снимка: Getty Images

Срещу Осасуна португалецът игра 65 минути, които бяха първите му на терена от точно два месеца. За последно Роналдо игра във финала на Евро 2016, когато бе сменен принудително след удар в коляното от Дмитри Пайет.

"Чувствам се добре физически, мога да играя 90 минути без проблем. В някои моменти влизах с малко страх в единоборствата, но това е нормално, тъй като не съм играл дълго време", каза Роналдо.