на живо

Роналдо донесе първи трофей на "Ювентус"

"Бианконерите" спечелиха рекордна Суперкупа на Италия

Getty Images

С гол на Кристиано Роналдо "Ювентус" се превърна в тотален хегемон в Италия. Шампионите победиха с 1:0 "Милан" в мача за Суперкупата на страната, игран в Саудитска Арабия. Португалецът отбеляза единственото попадение в 61-ата минута и така спечели първи трофей с "бианконерите", които вече доминират на Апенините по всички показатели.

Торинският гранд спечели осми рекорден трофей в надпреварата, като изпревари именно "росонерите", които останаха със седем. Старата госпожа вече е рекордьор по титли - 34, рекордьор по Купи на Италия - 13, както и рекордьор по Суперкупи - 8. Това пък е втори требъл на Апенините за Алегри, който взе трите трофея с "Ювентус" и през 2015 година.

Срещата се игра в Саудитска Арабия на препълнения стадион "Крал Абдула Спортс Сити" в Джеда. "Червено-черните" удариха греда в 48-ата минута, когато късметът обърна гръб на Патрик Кутроне, а Франк Кесие получи червен картон след намесата на ВАР в 74-ата минута, което се оказа решаващо. Две попадения на Матюиди в 34-ата и Дибала в 68-ата минути пък бяха отменени заради засади.