на живо

Роналдо: Дразня се, когато синът ми яде чипс и пие кола

Не настоявам да стане футболист, но би ми харесало, споделя португалецът

Reuters

Кристиано Роналдо няма да окаже натиск върху сина си да стане футболист, въпреки че се дразни, когато Кристиано-джуниър пие кола и яде чипс.

10-годишният първороден син на звездата на "Ювентус" тренира в школата на Старата госпожа. Въпреки това голмайсторът не настоява детето му да следва неговите стъпки, стига да стане номер 1 в професията, която сам си избере.

"Ще видим дали синът ми ще стане велик футболист", каза 35-годишният португалец след церемонията в Дубай, на която бе награден за футболист номер 1 на 21-и век.

"Понякога пие кола и яде чипс и това ме дразни, и той го знае", добави Роналдо.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Понякога му казвам да се потопи в студена вода, за да се възстанови след изтощителна тренировка, а той ми отговаря: "Татко, толкова е студено". Всичко е наред, той е само на 10 години".

"Винаги му казвам, че са нужни работа и отдаденост, за да постигаш успехи. Няма да го натискам да стане футболист, но би ми харесало."

Снимка: Reuters

"Най-важното е да стане най-добър в своето поприще, без значение дали то е футбол или медицина", добавя бившият играч на "Реал" Мадрид.

Роналдо и любимата му Джорджина имат още три по-малки деца - близнаците Ева и Матео и дъщеря Алана Мартина. 

Снимка: Reuters

Кристиано-джуниър впечатли още в през първата си година в академията на "Ювентус". В тима до 9 години той отбеляза 58 гола в 28 мача, записа и 18 асистенции.

"Тутоспорт" информира, че е вкарал 4 гола при дебюта си за "Юве" през септември 2018 г., а през април 2019-а се е разписал седем пъти за едно полувреме срещу "Маритимо".