на живо

Роналдо излезе от ваканция принудително, но не спаси "Юве" от равенство

"Старата госпожа" завърши 2:2 с "Аталанта"

Reuters

Кристиано Роналдо прекъсна по-дългата си коледна ваканция, но успя да осигури само равенство и точка на своя "Ювентус" срещу "Аталанта". Така едва за втори път в 18 мача в Серия "А" през този сезон лидерът в класирането не можа да прибави към актива си 3 точки.

Треньорът на "Старата госпожа" Масимилиано Алегри обяви още вчера (25 декември), че ще прибегне до услугите на голямата си португалска звезда само при неблагоприятно развитие на терена и остави Роналдо на резервната скамейка, като по този начин му осигури по-дълга ваканция за Коледа.

Снимка: Reuters

Нападателят обаче трябваше бързо да забрави за бонуса и да влезе в 65-ата минута, за да спаси отбора си от загуба.

Всъщност мачът започна добре за "Юве". Още във 2-ата минута Берат Джимисти си вкара автогол. Само че това не обезсърчи "Аталанта". Дуван Сапата се разписа в 24-ата и 56-ата минута, за да обърне резултата. 

"Юве" преживя нов шок в началото на второто полувреме, когато Родриго Бентанкур бе изгонен за втори жълт картон. 

Алегри прибегна до услугите на Роналдо в 65-ата минута. Той замени Кедира и 78-ата се разписа. Футболистите на "Старата госпожа" опитаха да обърнат резултата, но така и не успяха до края като записаха второ равенство за сезона. Въпреки това "Юве" остава убедителен лидер в първенството с 50 точки и има 9 повече от втория "Наполи", който е с мач по-малко.

"Аталанта" е на 7-о място в класирането.