на живо

Роналдо, който работи от първия ден, за да се превърне в най-добрия

Най-интересните истории от света на спорта, разказани от Петър Бакърджиев в предаването "Тази неделя"

Роналдо, който работи от първия ден, за да се превърне в най-добрия

Рекорд след рекорд падат в краката на Кристиано Роналдо! Футболистът на "Ювентус" със сигурност промени историята и има още години пред себе си, за да гравира името си като номер 1 в различни класации. 

Преди седмица португалецът (770 гола) реализира хеттрик във вратата на "Каляри" и изпревари легендата Пеле (767 гола) по попадения в професионалния футбол. Поне по собствени сметки. А и явно по тези на легендарния бразилец, който първо се дърпаше и променяше статистиката, а след това явно се примири и поздрави Роналдо.

Недостижим остава чешкият нападател Йозеф Бицан, който в периода 1928-1955 г. записва 805 попадения... поне според статистиката от тогава. 

Снимка: Reuters

Но да оставим цифрите. Футболът се измерва и със страст, любов и старание. И не можем да отречем, че в тези "области" Роналдо е сред най-добрите. 

"От ден едно моята работна етика е проста - да работя, за да се превърна в най-добрия, да взема най-доброто, от най-добрите. Чувствах от самото начало, че съм различен. Бях специално дете. Без саможертва не се постига нищо. Правил съм нечовешки саможертви. Всичко, което съм постигнал, е с много страст. Най-силната ми черта, е моята мисъл. Усилия, отдаденост, труд. Талантът не е достатъчен. Не е само увереност. Повече от това е. Рекордите са част от мен. Аз не преследвам рекордите, рекордите следват мен. Обичам работата си. Обичам футбола. Той е моят живот", разказва той. 

А как се играе футбол при силен снеговалеж отвъд Околовръстното? Заслужава ли Цветана Пиронкова повиквателна за националния отбор, подреждан от Ясен Петров? И по какво си приличат Серина Уилямс и дъщеря ѝ Олимпия? Вижте във видеото!