на живо

Роналдо: Лъжа е, че съм нарушил протокола при COVID-19

Футболистът е под карантина, няма симптоми

Reuters

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо даде положителна проба за коронавирус, докато бе с националния отбор на Португалия за мачовете от Лигата на нациите. Нападателят е изолиран и се чувства добре.

"Добре съм, нямам симптоми и се чувствам силен", успокои феновете си Роналдо чрез видео в "Инстаграм".

"У дома съм. Хранят ме добре. Надявам се да се върна към тренировките, мачовете и другите забавления в живота възможно най-скоро. Трябва да съм у дома под карантина, останалата част от семейството ми се намира на друг етаж в моята къща", добавя футболистът.

Спортният министър на Италия разкритикува Роналдо, че не е спазил протоколa за COVID-19 в страната, но португалецът категорично отрече това да е така.

"Аз съм под карантина, уважавам законите, регулациите и протоколите. Не съм нарушил нито един протокол, както казват хората, всичко това е лъжа. Направих нещата по правилния начин".

"Влязохме в страната с медицински самолет, след това се качих на линейка без да съм имал контакт с никого. Всичко казано е лъжа, най-вече от човек тук в Италия, но няма да кажа името му", добави Роналдо.

В "Ювентус" се надяват голмайсторът да е здрав за мача с "Барселона" от Шампионската лига. Преди това той ще пропусне няколко срещи на "бианконерите".