на живо

Роналдо може да не се завърне на "Олд Трафорд"? (ВИДЕО)

Какво ще бъде наказанието на португалеца за червения картон?

Getty Images

Първият червен картон на Кристиано Роналдо в Шампионската лига разбуни духовете във футболните среди. Късно е обаче той да бъде отменен, така че от тук насетне последиците от него ще бъдат по-важни.

Интригата в групата на "Ювентус" беше предизвикана от присъствието на "Манчестър Юнайтед" в нея. Привържениците на играта очакваха с нетърпение завръщането на португалеца на "Олд Трафорд". Именно на "Театъра на мечтите" изгря звездата на Роналдо за големия футбол, а той носеше фланелката на "червените дяволи" 7 години - от 2003 до 2009.

След изгонването му обаче той може да пропусне удоволствието да се завърне на терена в Манчестър, където феновете винаги са показвали уважение към него.

Правилникът на УЕФА гласи, че Роналдо може да бъде извън терените за 3 мача - това е максималното наказание. То обаче се прилага рядко. 

Футболните анализатори от Англия прогнозират със сигурност, че португалецът няма да играе срещу "Йънг Бойс" в следващия кръг на груповата фаза на турнира. От тълкуването дали е действал с умисъл да нарани своя съперник зависи дали той ще бъде наказан и за третата среща от груповата фаза на Шампионската лига, а тя е именно срещу "Манчестър Юнайтед".

Съществува и вариант Роналдо да не получи никакво наказание за действията си, но сам, ако "Юве" обжалва картона и Дисциплинарната комисия реши, че съдията Феликс Брих не е постъпил правилно, пращайки футболиста в съблекалнята.