на живо

Роналдо на съд заради апартамент, подарен на Бадр Хари?

Португалецът отрича да е придобил имота

Instagram

Звездата на Реал (Мадрид) и португалския национален отбор Кристиано Роналдо, който бе включен в групата за контролата срещу България, е изправен пред сериозни съдебни проблеми.

Италианска компания за недвижими имоти, собственост на милиардера Алесандро Прото, заведе съдбен иск срещу футболиста в размер на 10 милиона евро, информират английски медии. Причината е "клевета и неверни твърдения".

Преди дни от компанията разкриха, че през миналата година португалецът е придобил апаратамент на стойност 18,5 милиона долара в "Тръмп тауър" в Ню Йорк. Имотът е с три спални и е в един от най-престижните квартали на града - "манхатън". Той се намира на последния етаж на небостъргача, от където се разкрива и прекрасна гледка към "Сентръл парк".

Предствител на футболиста обаче веднага опроверга информацията. "Името и образът на Кристиано Роналдо доста време бяха използвани от компания, която разпространяваше невярна информация. Тя ще бъде подведена под отговорност в съответствие с италианската съдебна система".

От фирмата на Прото отговориха веднага с подаден съдебен иск на стойност 10 милиона евро.

"След наше проучване разбрахме, че апартаментът е купен от Кристиано Роналдо, а след това е дарен на мароканския му приятет Бадр Хари. Може би това е причината футболистът да не иска сделката да се разгласява. Съжаляваме, че тази тайна стана публична, но американските закони го изискват. Ние просто си вършим работата", заявиха от компанията.

Отношенията между Кристиано Роналдо и Бадр Хари са широко обсъждани, тъй като футболистът прекарва доста време в компанията на мароканския кикбоксьор. Често Хари се спряга и за интимен партньор на звездата на Реал.