на живо

Вижте Роналдо, Неймар и Златан преди да станат известни (ГАЛЕРИЯ)

Ето как са изглеждали футболистите като деца

Всеки дете, което тренира футбол, мечтае един ден да бъде сред най-добрите в света и да живее живота на големите спортни величия. Но преди да започнат да берат плодовете на успехите, на малчуганите им предстоят много години усилен труден и лишения.

Кристиано Роналдо напуска родния си град Мадейра като дете, за да се присъедини към "Спортинг" Лисабон, детството на Лионел Меси и на редица други легенди на "Барселона" преминава изцяло в академията "Ла Масия", докато Уейн Рууни се калява из парковете на Ливърпул.

Вижте как са изглеждали днешните футболни икони като деца.

Кристиано Роналдо като играч на "Спортинг" Лисабон. Португалецът напуска родната си стряха на ранна възраст и никога не поглежда назад. След силно представяне в контрола между "орлите" и "Манчестър Юнайтед", Роналдо преминава на "Олд Трафорд". Останалото е история.

Серхио Рамос - Трудно бихме предположили, че коравият защитник не е израснал в школата на "Реал" Мадрид. Капитанът на Белия балет е в клуба вече 13 години, но не трябва да забравяме, че той тръгва от "Севиля".

Мануел Нойер - Вратарят не се е променил особено през последните години, както и сами можете да видите от снимката. Пътят на Нойер, който направи революция във вратарския пост, започва в "Шалке", преди да продължи в "Байерн" Мюнхен и германския национален отбор.

Томас Мюлер - още един герой на Германия. На снимката е едно 11-годишно хлапе през 2000 г. Днес Мюлер е известен като футболиста с най-силния нюх за свободни пространства. Той е универсален боец - може да играе навсякъде в атака - вдясно, в средата или точно зад централния нападател.

Неймар - дори през 2007 г. е било ясно, че му предстои бляскаво бъдеще. 15-годишният Ней борави умело с топката в екип на "Сантос". През 2013-а той напуска бразилския гранд, за да се присъедини към "Барселона". Вече е най-скъпият футболист в света.

Познахте ли Буфон? Вратарят е цяла една футболна ера...

И от един голям вратар към друг. Давид де Хеа - сред най-добрите на своя пост в момента.

Еден Азар е тероризирал защитниците още като блед юноша. 

Андрес Иниеста е неузнаваем на тази снимка от 2002 г. Легендата на "Барса" има повече от 650 мача за тима. През лятото се реши на промяна и замина за японския "Висел Кобе".

Можете ли да разпознаете един от най-великите нападатели в света на тази снимка? Не! Е, ще ви подскажем. Намира се на трето място от дясно наляво на горния ред, сред съотборници от младежкия тим на "Розенгард". Това е Златан Ибрахимович!

Хари Кейн си е същият! През последните години той се превърна в голмайстор на Висшата лига, а на последното световно първенство в Русия спечели "Златната обувка".

Това е може би най-лесно разпознаваемия играч от целия списък. 10-годишният Уейн Рууни през 1995 г.

И Гарет Бейл с екипа на "Саутхемптън" през април 2005 г.