на живо

Роналдо се завръща в Мадрид срещу любим съперник (ВИДЕО)

Гледайте "Атлетико" Мадрид - "Ювентус" от 21:30 ч. по bTV Action

Роналдо се завръща в Мадрид срещу любим съперник (ВИДЕО)

Тази вечер Кристиано Роналдо ще се завърне в Мадрид. "Ювентус" гостува на "Атлетико" в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, a срещата на "Уанда Метрополитано" ще бъде по-специална за португалския нападател, защото "рохибланкос" са един от любимите му съперници. Мачът е от 22 ч. по bTV Action, a коментарното ни студио започва в 21:30 ч.

Роналдо има 22 гола и 8 асистенции в 29 мача срещу "Атлетико", а балансът му е 15 победи, 8 равенства и 8 загуби. В кариерата си той е вкарвал повече голове само на "Севиля" (27) и "Хетафе" (23).

След официалната тренировка Масимилиано Алегри разкри, че ще може да разчита на Пауло Дибала, но Сами Кедира отпада от сметките му заради контузия.

"Атлетико" е страхотен домакин от началото на сезона. "Дюшекчиите" имат само една загуба у дома в 17 мача във всички турнири. 

В трите си срещи от груповата фаза на Шампионската лига през тази кампания играчите на Диего Симеоне са допуснали само един гол.

Снимка: Getty Images

Петима футболисти на "Атлетико" висят с картони и могат да пропуснат реванша. Това са Диего Коста, Хосе Хименес, Филипе Луиш, Томас Партей и Анхел Кореа.

От "Ювентус" такава опасност грози Блез Матюиди и Алекс Сандро.

В другия мач от 22 ч. по RING "Шалке 04" ще има тежката задача да спира "Манчестър Сити". "Гражданите" са в отлична форма от началото на 2019 г. Те се изкачиха на първо място във Висшата лига благодарение на по-добра голова разлика, но мениджърът им Пеп Гуардиола смята, че победата в Гелзенкирхен няма да е лесна.

Снимка: Getty Images

"Аз мисля, че класата е на наша страна. "Шалке" винаги се бори до последно, но нашите очаквания са да спечелим. Разбира се, всеки отбор се бори до последно в Шампионската лига и ние трябва да го имаме впредвид. Понякога в един мач е трудно да наложиш класата си, но в два мача най-логичното е да имаш предостатъчно време, за да го докажеш и да продължиш", каза Гуардиола на пресконференцията преди двубоя.

Снимка: Getty Images

Испанският специалист няма загуба срещу "Шалке". В шест мача срещу този съперник като треньор на "Байерн" Мюнхен е записал 4 победи и 2 равенства.

От сметките на Гуардиола отпадат Габриел Жезус и Джон Стоунс, които са с контузии.