на живо

Роналдо шокира: Беше прекрасно да играя в "Реал"

В близките дни ще кажа повече, обяви загадъчно португалската суперзвезда

Reuters

Кристиано Роналдо поднесе сензацията на вечерта, а вероятно и на футболната 2018 г. "Беше прекрасно да играя в "Реал" След няколко дни ще кажа нещо повече. Ще дам отговор на феновете, които винаги са били зад мен", отсече суперзвездата след третия пореден триумф в Шампионската лига.

Португалецът не успя да се разпише при победата с 3:1 над "Ливърпул" в Киев. Въпреки това той се превърна в първия играч в историята с пет трофея от най-престижния клубен турнир в Европа. Четири от тях са с фланелката на "Реал", а първият - с тази на "Манчестър Юнайтед".

"Наслаждаваме се на момента, бъдещето сега не е толкова важно. После ще си почина и ще отида на лагер с националния отбор. Ще видим какво ще се случи. Дали съм тъжен, че не вкарах във финала? А кой е голмайстор на това издание на Шампионската лига? Кой има най-много трофеи от Шампионската лига, кой има най-много голове?"

Първите реакции след изказването на Роналдо бяха противоречиви. Според мнозина експерти той просто опитва да си издейства по-висока заплата и да настигне по този показател големите си конкуренти Лионел Меси и Неймар. Според други обаче Кристиано наистина възнамерява да напусне "Сантяго Бернабеу", макар че на този етап няма индикации къде би могъл да продължи кариерата си. Разбира се, сред най-вероятните дестинации са "Манчестър Юнайтед" и "Пари Сен Жермен".