на живо

Роналдо срещу Роналдо: Само веднъж в историята! (ВИДЕО)

Португалецът и бразилецът не са се изправяли един срещу друг в официален мач

Роналдо - първата асоциация е "футбол". Втората е "Португалия"... Или "Бразилия". 

Всъщност в последните 20 години феновете имаха възможност да се наслаждават на двама магьосници с топка в ръка с това име. Днес Кристиано Роналдо от "Ювентус" (когото ще наричаме само Кристияно) е една от най-разпознаваемите личности в света. 

Роналдо Луиш Назарио де Лима пък наскоро стана президент на "Валядолид", но малко по-възрастните фенове още помнят какво твореше на терена с фланелките на бразилския национален отбор, "Барселона", "Интер", "Реал" Мадрид и "Милан" и защо спечели прякора "Феномена".

Роналдо се отказа от активната си футболна кариера през 2011 г. Тогава Кристиано вече блестеше с изявите си в "Реал". Само че футболната съдба така и не ни позволи да гледаме сблъсък между бразилеца и португалеца. Двамата все се разминаваха, въпреки че бяха редовни участници в европейските клубни турнири със своите отбори. Не се срещнаха и в мачове на националните си тимове.

За това Луиш Фиго реши да не разчита на съдбата, а да изземе функциите ѝ!

През 2005 г. португалската звезда организира благотворителен мач в провинция Алгарв в родината си. Кристиано тогава е част от "Манчестър Юнайтед" и все още е в началото на звездния си път. Роналдо вече блести в "Реал" Мадрид и два пъти е печелил най-ценното индивидуално отличие във футбола - "Златната топка".

Кристиано е част от отбора на Фиго, докато бразилецът - от отбора на света. Крайният резултат няма значение. Едва ли и някой го помни. Но ръкостискането в началото на срещата ще остане единственото такова между двамата Роналдо-вци на зеления терен.

"Отличаваме се доста един от друг. Не само като позиция, но и като изпълнение. Сега Кристиано играе по-близо до центъра. По друг начин подхожда към головите атаки, не както аз, въпреки че целта е една и съща", коментира преди време бразилецът.

bTV призовава: останете си вкъщи!