на живо

Роналдо: В Англия нямах проблем с данъците. Искам да се върна там

"Като отворена книга съм", заявил португалецът пред съда

Getty Images

Звездата на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо е изразил желание да се завърне в Англия, тъй като там не е бил обект на разследване за данъчни измами. Информацията е на радио "Cadena Ser", а източникът е присъствал на изслушването на португалеца в испанския съд.

"Никога не съм имал проблеми в Англия, затова искам да се върна там. Спомням си, че когато пристигнах в Англия, ми казаха, че нещата функционират по този начин. Отидох в Манчестър на 18 години и ме посъветваха кой е най-добрият механизъм, който другите футболисти използват. В Испания трябваше да плащам повече, за да нямам проблеми", заявил Роналдо.

Той е бил категоричен, че никога не е укривал данъци, а всичките му финансови операции са били публични и публикувани в списание "Форбс".

"Аз внасям данъци винаги. И в Англия, и в Испания. Както знаете, няма какво да скрия, би било смешно от моя страна. Аз съм отворена книга. Влизаш в Гугъл и излиза всичко за Кристиано. Например, в списание "Форбс" се появява всичко, което печеля. Не разбирам много от това. Моята способност е да играя футбол. Моите съветници ми казват “Крис, няма проблем". Аз им вярвам", завършил португалецът.

Той беше обвинен от прокуратурата в Испания в укриване на данъци в размер на 14,7 млн. евро за периода 2011-2014 г. 

Заговори се дори за трансфер на звездата на "Реал" Мадрид, който се чувствал обиден заради разследването.

Очаква се обаче той да се присъедини към тима на "кралския клуб" за първа тренировка след лятната си почивка днес.