на живо

Роналдо: Знам колко гола съм вкарал за националния, но те не са важни

Португалският капитан вече има 70 попадения за "мореплавателите"

fifa.com

Кристиано Роналдо се разписа два пъти при победата на европейския шампион Португалия с 3:0 над Унгария в мач от група "В" на световните квалификациите по футбол и достигна границата от 70 гола с националната фланелка.

Капитанът вкара с удар по тревата от границата на наказателното поле в 36-ата минута, а след това оформи четвърти пореден успех на тима в кампанията от фаул в средата на втората част.

С победата Португалия събра 12 точки и остана на 3 точки зад лидера Швейцария, която е с пълен актив след срещите от петия кръг в групата.

"Наясно съм с броя на головете ми за националния отбор, но това не е толкова важно. Най-важното е, че Португалия спечели и продължаваме борбата за класиране на Световното първенство. Започнахме спокойно мача и бързо намерихме играта си. Първият гол значително облекчи задачата ни. Имаме отличен отбор, съставен от млади футболисти", заяви звездата на "Реал" Мадрид.

Роналдо е четвърти във вечната европейска ранглиста на най-добрите реализатори с националния екип след Мирослав Клозе от Германия (71 гола) и унгарците Шандор Кочиш със 75 попадения и Ференц Пушкаш с 84 попадения.