на живо

Роналдо: "Реал", това бяха девет приказни години!

Португалецът с емоционално съобщение на сбогуване с испанския тим

Reuters

Кристиано Роналдо вече е играч на "Ювентус". Новината бе съобщена от "Реал" Мадрид, който е уважил желанието на португалеца да бъде трансфериран в шампиона на Италия.

Минути след обявяването на раздялата, испанският клуб публикува на официалния си сайт и обръщението на  Роналдо.

"Тези години в "Реал" Мадрид и града Мадрид са вероятно най-щастливите в моя живот. Чувствам единствено огромна благодарност към този клуб, към тази публика и към този град. Мога само да благодаря на всички тях за обичта и любовта, която получих. Мисля, че дойде моментът да отворя нов етап в моя живот. Затова помолих клуба да се съгласи да бъда трансфериран. Усещам нещата така и моля всички, най-вече нашите фенове, да ме разберат", започва съобщението на нападателя.

"Това бяха 9 абсолютно приказни години. Бяха 9 уникални години. За мен това бе много емоционално време, изпълнено с уважение, но в същото време и тежко, защото в "Реал" Мадрид изискванията са на най-високо равнище. Но знам много добре, че никога няма да забравя, че тук съм се наслаждавал на футбола по уникален начин. На терена и в съблекалнята имах невероятни съотборници, чувствах топлината на една невероятна публика и заедно постигнахме три Шампионски лиги поред и четири за пет години."

"Заедно с тях на индивидуално ниво имам удоволствието да съм спечелил четири "Златни топки" и три "Златни обувки", всичко по време на престоя ми в този огромен и изключителен клуб." 

"Реал" Мадрид превзе моето сърце и това на семейството ми затова сега искам най-много да благодаря. Благодаря на клуба, на президента, на директорите, на съотборниците ми, на всички треньори, лекари, масажисти и невероятни служители, които правят така че всичко да работи и неуморно се вглеждат във всеки детайл. Безкрайни благодарности още веднъж на нашите привърженици и на испанския футбол."

"За тези страстни девет години имах срещу себе си грандиозни футболисти. Моето уважение и моето признание за всички тях. Мислих много и знам, че е дошъл моментът за един нов цикъл. Тръгвам си, но тази фланелка, тази емблема и "Сантяго Бернабеу" ще бъдат част от мен завинаги, където и да съм!"

"Благодаря на всички и, разбира се, както казах първия път, когато дойдох на нашия стадион преди девет години: Hala Madrid!", завършва Роналдо.

Португалецът стана голмайстор №1 в историята на "Реал". Той отбеляза 451 гола в 438 мача.