на живо

Розентал: Държавата трябва да развива младите футболисти

Какво мисли бившият футболист на "Ливърпул" за състоянието на тима сега? Гледайте в студиото преди реваншите от четвъртфиналите в Шампионската лига

Розентал: Държавата трябва да развива младите футболисти

Държавата трябва да помогне на футболните клубове да развиват адекватно и професионално школите си. По този начин те ще бъдат конкурентноспособни във силните първенства, а българският национален отбор отново ще постига успехи, както в началото на 90-те години на ХХ век.

Мнението е на бившия футболист на "Тотнъм" и шампион от 1990 г на Англия с "Ливърпул" Рони Розентал. Днес един от най-известните израелски играчи се занимава с откриването на млади таланти, като работи с клубове и у нас.

"В България винаги е имало талантливи футболисти, но, ако трябва да бъда честен с вас, определено сте загубили доминацията, която имахте преди 20-30 години или по мое време. Тогава България предлагаше много повече футболисти на европейския пазар отколкото днес, но аз имам обяснение за това. Този проблем съществува не само в при вас, но го има и в много други държави включително и в моята страна Израел", категоричен е той.

Снимка: bTV

Розентал има и формула, по която това да се промени.

"Всичко се свежда до липсата на инвестиции в младите футболисти и академиите. Именно там трябва да се концентрираме. Това трябва да се промени. Само българските футболисти могат да играят за България и трябва държавата да се концентрира върху тяхното развитие. Според мен вашата държава трябва да има повече изходящи трансфери на футболисти. Вие имате добри играчи извън България, но знам, че ако България има повече играчи в топ първенствата на Европа, тогава националните ни отбори ще бъдат много по-добри и по-силни", заяви той.

Снимка: bTV

А как бившият футболист на "Ливърпул" вижда състоянието на мърсисайдци днес? Отговорите от него в студиото преди мача реванша на тима срещу "Реал" Мадрид от четвъртфиналите на Шампионската лига днес (14 април) пряко по bTV Action и RING от 21:30 ч.!