на живо

Руис: Джошуа няма умения. Пак ще го победя

"С премията купих нов автомобил на майка ми", каза световният шампион

Getty Images

Новият световен шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) Анди Руис изрази увереност, че ще запази титлите и в реванша отново ще победи Антъни Джошуа. 

Преди месец мексиканецът поднесе сензация на феновете на бокса, като нокаутира Джошуа и спечели поясите му. От щаба на британеца веднага активираха клаузата за реванш, като се очаква мачът да се състои в края на годината. Очаква се срещата да бъде в САЩ или Мексико. 

Снимка: Getty Images

"Реваншът ще бъде същият. Аз ще съм още по-подготвен и ще съм готов да победя Джошуа отново. Знам недостатъците му и мога да се справя много по-добре. Единственото, което той може да направи е да бяга около ринга, защото му липсват умения", заяви Руис, цитиран от Би Би Си.

Той разкри и какво е направил с част от хонорара си след победата. Руис получи близо 7 млн. долара за успеха си. 

"Най-напред купих кола на мама. Като по-млад съсипах доста от нейните коли, така че сега купих чисто нова", зави той.

Руис често е обект на подигравки заради физиката си, но това не го притеснява. Той заяви, че скоро всички ще видят промяната.

"Хората си мислеха, че няма да направя нищо, че съм твърде дебел. Няма да ви казвам какво съм решил да променя. Но ще има промяна и ще тежа различно. Ще се получи добър мач", обеща мексиканецът.