на живо

Бекали: Гриша Ганчев помоли жената на боса на "Каляри" да купи Десподов

Интересни разкрития на румънския мениджър

Румънският мениджър Джовани Бекали направи интересно разкритие за трансфера на Кирил Десподов от ЦСКА в "Каляри" през зимата. Пред изданието Digi Sport той заяви, че италианският тим е искал да купи големия румънски талант Янис Хаджи, но собственикът на "армейците" Гриша Ганчев попречил това да се случи.

По думите на мениджъра, Ганчев се помолил на съпругата на президента на "Каляри", която е българка, за да бъде предпочетен Десподов. 

"Имах оферта за Янис Хаджи от "Бенфика" и той щеше да е заместникът на Жоао Феликс, но сапунената опера с "Атлетико" провали трансфера. Цяло лято комуникирахме с португалците, но в крайна сметка нещата не се получиха.", каза Бекали пред Digi Sport.

"През зимата Хаджи беше пред трансфер в "Каляри". Те идваха четири или пет пъти да го гледат, бяха просто влюбени в него и бяха готови да го купят на момента. Но в последния момент президентът на "Каляри" купи онзи българин Десподов. И причината е, че съпругата му е българка."

"Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев директно се помоли на госпожата да му помогне, защото имаше трудности при продажбата на футболиста си и така стана трансферът. И "Каляри" взе Десподов, който се контузи в първия си мач и вече не играе в отбора. За тяхна сметка си е.", добави Джовани Бекали.

Кирил Десподов не успя да се наложи в "Каляри" и бе преотстъпен за един сезон в австрийския "Щурм" Грац.