на живо

Русе не спа заради успеха на Дунав (ВИДЕО)

Отборът ще играе в елита от следващия сезон

bTV

Изключително вълнуваща нощ преживяха жителите на град Русе. Причината е, че след 25-годишно отсъствие, футболният отбор на Дунав си осигури завръщане в "А" група. При два оставащи кръга във втория ешалон, отборът е недостижим на първото място, печелейки шампионата за шести път в своята история.

Щом научиха новината, феновете на тима се събраха пред Паметника на свободата, за да отпразнуват успеха на тима. Сред най-щастливите бе дългогодишният президент на фенклуба Юлиян Йорданов.

"След 25 години изгнание в "А окръжна", "Б" и  "В", това е успех! Имали сме и други години, когато сме имали възможност да влезем, но поради финансови причини или…все обещават, отборът тръгва напред и изведнъж всичко се проваля.

Този път ръководството удържаха си на думата. Още от "В" група като бяхме, казаха, че Дунав до 3 години трябва да влезе в "А" група и благодаря им от сърце", каза той.

Завръщането на отбора сред елита е сбъдната мечта за феновете на тима. Те празнуваха до ранни зори и посрещнаха играчите, които се прибраха след важната победа над Пирин (Разлог).

Снимка: bTV

"За всички е голяма радост, че това се случи след толкова години за Русе. Това е най-високото ниво в България, естествено, че е чест и трябва да се доказваме в "А" група. Дължи се на големия колектив, на треньорския щаб, на Веско Великов, разбира се, и на президента. Всичко е комплексно, на целия отбор", каза капитанът на тима Диян Димов.