на живо

Руските бадминтонисти и отборите по спортна стрелба и джудо ще участват на игрите в Рио

Международната федерация по бадминтон е първата, която разрешава официално участие на руснаци в Рио

Getty Images

Международната федерация по бадминтон потвърди участието на руските спортисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, съобщава ТАСС. 

Русия ще участва с четирима бадминтонисти на олимпиадата - на сингъл Владимир Малков и Наталия Перминова.

На двойки мъже руснаците ще бъдат представени от Владимир Иванов и Иван Созонов. Първа резерва на смесени двойки са Виталий Дуркин и Нина Вислова. Руснаците няма да имат представителки при женските двойки.

 

Отборите на Русия по спортна стрелба и джудо също ще бъдат допуснати до участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Международните федерации по тези два спорта нямат претенции към руските спортисти и те ще могат да представят страната на олимпиадата между 5 и 21 август. 

От международната федерация по спортна стрелба уточниха, че всичките 18 руски състезатели, които имат квоти, ще участват на Игрите.

Международната федерация по джудо също потвърди, че 11-те руски състезатели ще участват в Рио де Жанейро.

В неделя Международният олимпийски комитет реши, че няма да спира руските спортисти от участие на олимпийските игри и няма да прекрати членството в организацията на Руския олимпийски комитет.

Всяка международна спортна федерация ще решава сама за себе си дали да допусне руски спортисти на олимпиадата в Бразилия.

Олимпийските игри в Рио ще се проведат от 5 до 21 август.