на живо

Руски национали пребиха със стол държавен служител (ВИДЕО)

Кокорин и Мамаев били във видимо неадекватно състояние

Руският национал Александър Кокорин и полузащитникът на "Краснодар" Павел Мамаев се забъркаха в грандиозен скандал. Те са обвинени в побой над високопоставен чиновник в кафене в Москва. 

В медиите вече циркулира видео от въпросната случка, на което ясно се вижда как двамата футболисти нападат Денис Пак, който заема отговорен пост в Министерството на промишлеността и търговията. Кокорин взима стол, приближава се до посетителя на заведението и започва да го бие. Полицията е започнала разследване.  

От гранда "Зенит" вече потвърдиха участието на Кокорин в скандала в Москва. 

Според служителите на кафенето Кокорин и Мамаев са се държали неадекватно и вероятно са били под въздействието на алкохол или наркотици. Те обиждали пострадалия и на расова основа, тъй като Денис Пак е с азиатски черти.

Впоследствие се оказало, че при боя е пострадал още един руски държавен чиновник – генералният директор на Централния научно-изследователски институт по автомобилни и автомоторни проучвания Сергей Гайсин.

Не за първи път Кокорин и Мамаев попадат в епицентъра на голям скандал. През 2016 година те бяха извадени от руския национален отбор, след като се появи видео, в което се забавляват с шампанско в Монако след отпадането на Сборная от европейското първенство. Кокорин се извини и бе върнат в тима, но пропусна Мондиал 2018 заради контузия.

Самите Кокорин и Мамаев не са извикани в националния отбор за предстоящите мачове от Лигата на нациите, а министърът на спорта в страната Павел Колобков заяви, че двамата вече никога няма да играят под флага на Русия. Също така той посъветва собствениците на клубовете да проверят детайлно какви играчи ангажират.