на живо

Карагерен донесе победата на "Дунав" срещу "Ботев"

Лъчезар Балтанов изпусна дузпа при резултат 0:0

Lap.bg

"Дунав" спечели с 2:0 гостуването си на "Ботев" в мач от 21-ия кръг на Първа лига. В герой за "драконите" се превърна бившият играч на пловдивския "Локомотив" - Бирсент Карагерен, който отбеляза и двата гола за победата. А при резултат 0:0 през първата част Лъчезар Балтанов изпусна дузпа за "канарчетата".

С този успех възпитаниците на Веселин Великов събраха 31 точки и заемат 6-ото място във временното класиране. "Ботев" е 7-ми с четири точки по-малко.

Домакините започнаха по-активно и в 3-ата Балтанов стреля с глава, но прати топката в аут. Пет минути по-късно Омар Косоко удари страничната греда след центриране на Лазар Марин. Русенци отговориха на предизвикателството в 17-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Олексей Ларин стреля с глава от удобна позиция, но коженото кълбо мина встрани от вратата на Иван Чворович. След пет минути Цветомир Панов от пловдивчани стреля от малък ъгъл, но неточно.

В 23-ата минута съдията Станислав Тодоров отсъди дузпа в полза на "Ботев" за игра с ръка на Мирослав Будинов в наказателното поле след центриране на Тодор Неделев. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който стреля, но вратарят на "Дунав" Станислав Антонов изби топката.

В 31-ата минута Васил Шопов от тима на гостите опита да прехвърли Иван Чворович, но прати топката над вратата. Седем минути по-късно Тодор Неделев се отзова на удобна позиция, отправи удар, който се оказа неточен.

Гостите поведоха в последната минута на първото полувреме с гол на Бирсент Карагарен. Бившият футболист на "Локомотив" се разписа с диагонален удар за 0:1 след центриране на Самир Аясс.  

"Драконите" започнаха по-уверено втората част и в 51-ата минута Бранимир Костадинов стреля опасно. Три минути по-късно съотборникът му Васил Шопов от удобна позиция прати топката в аут. "Канарчетата" не успяха да излязат от шока и да застрашат сериозно вратата на противника. В 58-ата минута гостите претендираха да дузпа след като Бирсент Карагарен бе задържан за фланелката от Радослав Терзиев в наказателното поле на домакините, но реферът даде сигнал играта да продължи. В 70-ата минута Бирсент Карагерен вкара втория гол за "Дунав" за 0:2 след двойно подаване с Бранимир Костадинов.