на живо

С мисъл за специалния бус: Към върха, въпреки трудностите (ВИДЕО)

Персиян Еленков и Димитър Костов от националния отбор по баскетбол в инвалидни колички изкачват Камен дел

С мисъл за специалния бус: Към върха, въпреки трудностите (ВИДЕО)

Животът може да е суров. Може да е много тежък. Може да обезкуражава. Но отношението към всичко това зависи от самия теб!

Ако върхът е крайната цел, то покоряването му не трябва да спира. Въпреки че понякога пътеката е стръмна. 

Доказателство за това са момчетата от националния отбор по баскетбол в инвалидни колички. Вместо да приемат всеки ден като трудност, те се фокусират върху възможностите.

Снимка: bTV

Двама от тях - Персиян Еленков и Димитър Костов, решиха да изкачат връх Камен дел във Витоша. Въпреки че имат двигателни увреждания и са с протези, те не могат лесно да се откажат. На това учи спортът!

"Независимо от трудностите, които животът може да ти даде, трябва да станеш, да продължиш и да следваш целите си", заяви Костов при тръгването от хижа "Алеко".

Снимка: bTV Radio

"Искаме да покажем, че ни е грижа за нашия спорт и ще направим това, което не се очаква от нас, за да може той да съществува и да върви напред", добави Еленков. 

Снимка: bTV Radio

Двамата подкрепят каузата за събиране на средства и закупуването на специален бус, с който ще може да се придвижва националния тим за мачовете си. 

КАК ДА ИМ ПОМОГНЕТЕ? ВИЖТЕ ТУК!

Преди да се насочат към голямата цел баскетболистите осигуриха специална количка на 16-годишния Цветомир Цветков, който играе в "Левски".