на живо

Събитията в Турция отложиха мач на легенди на "Барселона" в страната

Лионел Меси и Андрес Иниеста отказаха пътуване в последния момент

Reuters

Опитът за военен преврат в Турция се отрази на страната във всички аспекти. След събитията от тази нощ в южната ни съседка, редица мероприятия бяха отменени. Сред тях бе и насрочения за днес благотворителен мач, организиран от бившия футболист на "Барселона" Самуел Ето'о.

Часове преди началото на опита за преврат играчът посрещна голяма част от бившите си съотборници в каталунския клуб, между които Карлес Пуйол, Деко и Ерик Абидал.

Те дори публикуваха снимка, на която позират усмихнати при пристигането си.

Всички гости на Ето'о са се свързали с посолствата на своите страни и са в безопасност, съобщава испанската преса.

В последния момент пътуването си в Турция отказаха Лионел Меси и Андрес Иниеста. От "Барселона" съобщиха, че двамата са в Испания.

"Играчите на "Барселона" - Андрес Иниеста и Лионел Меси, които трябваше да вземат участие в приятелския мач в Турция, организиран от бившата звезда на тима Самуел Ето'о, са в Испания.

Футболистът Арда Туран, бившите играчи Карлес Пуйол, Деко и Ерик Абидал, както и бившият директор на клуба Алехандро Ечевария, са в Турция, но са далеч от опасните зони и подържат постоянен контакт с клуба", се казва в официално съобщение на каталунците.