на живо

Съдийската комисия отговори на Херо по обвиненията в корупция

Треньорът на "Берое" се ядоса на съдиите след загубата от ЦСКА

Lap.bg

Съдийската комисия към БФС призова треньора на "Берое" Димитър Димитров-Херо да изнесе пред футболната общественост фактите за корупция, с които твърди, че разполага, за да могат да бъдат предприети конкретни мерки.

Също така в изявление на сайта на БФС, от СК обявиха, че ще сезират компетентните органи за изявленито на наставника след победата на ЦСКА с 2:0 срещу "Берое" в среща от 24-ия кръг на Първа лига.

"Не заслужавахме да загубим на фона на нашето поведение. С този съдия трябва да си десет класи над ЦСКА, за да спечелиш. С него нямахме никакъв шанс. Само главният съдия знае за какво ни бе отменен голът. Цяла седмица знаехме кой ще е съдията. Обадиха ми се хора и ми пожелаха успех, но ми казаха, че с този съдия няма как. Критерият не бе еднакъв. Когато играеш добре и получиш гол при първия удар е нормално да паднеш психически. Има само 4-5 отбора, които не си назначават съдии. Всички други го правят. "Берое" е един от отборите, които не го правят. Направете си изводите кой къде свири и по колко пъти. Не искам да създавам проблеми на "Берое", иначе бих казал всичко. Толкова години съм във футбола, знам кой с какво е свързан. Имам притеснения от това естество преди мача с "Черно море", каза ядосаният Димитров след загубата в събота. 

"На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК "Берое" Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – "Берое" (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения.", пише в съобщението на сайта на футболния съюз.