на живо

Садио Мане дари 45 хил. евро на родината си за борбата с COVID-19

Благороден жест на нападателя на "Ливърпул"

Reuters

Нападателят на "Ливърпул" Садио Мане дари близо 45 хил. евро на националния комитет по борба с коронавируса в родината му Сенегал.

Нападателят е взел решението "спонтанно, след като видял, че броят на заразените в Сенегал продължава да расте", съобщи агентът му.

Мане публикува и видео в социалните мрежи, в което призова сънародниците си да приемат опасността от коронавируса "изключително сериозно". Също така той посъветва последователните си да взимат превантивни мерки с "дезинфектанти и миене на ръцете поне 30 секунди".

Заразените от COVID-19 в Сенегал са 27, като двама вече са оздравели.

Властите в страната забраниха всички полети до страните от западна Африка и няколко държави в Европа (Франция, Белгия, Испания, Португалия и Италия), както и до северните части на континента - Алжир и Тунис.

Не за първи път Мане помага финансово на Сенегал. Благодарение на него родното му село Бамбали има болница, училище, джамия и стадион. Той осигурява дрехи, обувки и храна за децата от неговия край. 

Висшата лига е спряна поне до 4 април и всички футболисти на "Ливърпул" тренират по индивидуални програми в домовете си.

bTV призовава: останете си вкъщи!