на живо

Сагата "Джокович": Полярни мнения в тенис средите (ВИДЕО)

Коментари от всички краища на света

Сагата "Джокович": Полярни мнения в тенис средите (ВИДЕО)

Новак Джокович вече си е в Сърбия, но отзвукът от депортирането му от Австралия едва ли скоро ще затихне. Сагата с него стигна до всички краища на света, а спирането му от участие на първия за годината турнир от Големия шлем раздели тенисистите.

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал се чувства "уморен" от цялата драма около визата на сърбина.

"Аз съм само спортист, който вижда нещата отстрани. Но, както казах, малко съм уморен от тези неща. Мисля че се стигна много далеч. Желая на Новак всичко най-хубаво. Това е, искам да играя тенис", каза той след първия си мач от Откритото първенство на Австралия.

Една от най-титулуваните тенисистки - Мартина Навратилова, също коментира: "Защитавала съм Новак много години, но не мога да го защитя в тази ситуация."

Треньорът на бившата номер 1 при жените Серина Уилямс – Патрик Муратоглу, защити Ноле и заяви: "Големият губещ в цялата каша е турнирът. Единствените добри новини са, че най-накрая ще започнем да говорим за тенис."

"Много тъжен ден в историята на тениса. Тъжно е, когато политиката се намесва… Законът е един за всички, но интерпретирането му е различно. Срамно е да се набелязва някой заради разбиранията му, които са различни от на останалите", е коментарът на бившия украински тенисист Сергей Стаковски.

На старта в Австралия, Новак трябваше да се срещне с друг сърбин - Миомир Кецманович. 22-годишният тенисист беше нетърпелив да се изправи срещу сънародника си, но остана разочарован.

"Не мога дори да си представя как се чувства Новак, какво е мислел през последните 10 дни. Бях много щастлив, че ще имам честта да открия тазгодишния турнир заедно с тенисист номер едно в света на "Род Лейвър Арена".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miomir Kecmanovic (@miomirk)

Японката Наоми Осака не взе страна: "Ако трябва да съм напълно честна, не ме засяга особено. Фокусирана съм повече върху себе си и върху това, какво трябва да направя, за да съм по-добра."

Ако не се ваксинира, Новак Джокович ще пропусне и останалите турнири от Големия шлем.

*Още любопитни коментари - във видеото.