на живо

Сагата "Роналдо - Майорга" не е свършила. Дело ще има

Обвиненията към футболиста остават

Reuters

Процес срещу Кристиано Роналдо заради евентуалното изнасилване на американката Катрин Майорга ще има! Това разкрива адвокатката на жената пред ESPN.

Футболистът на "Ювентус" чрез своите адвокати е подал молба делото да бъде прекратено, но тя е била отхвърлена. Въпреки че от полицията заявиха, че не са открили достатъчно доказателства, публичен процес ще се осъществи. 

Представителите на Роналдо опитаха да избегнат публичността на процеса и да го превърнат в такъв зад затворени врата. Според съдията обаче цялата информация вече така или иначе е достатъчно публична и няма как това да навреди на репутацията на Роналдо. 

Според 34-годишната Майорга, европейският шампион по футбол я е насилил сексуално през 2009 г., а след това ѝ е платил 375 хил. евро, за да не говори за случката в хотел в Лас Вегас.

Американката все пак наруши мълчанието си през 2018 г. пред германското издание "Шпигел", разкривайки документи за споразумението и детайли от самата нощ. Впоследствие тя повдигна обвинения срещу играча.