на живо

Сакалиев към Десподов: Давай, за да бъдеш обичан (ВИДЕО)

Бившият футболист пожела успех на националите в двубоя срещу Унгария

Сакалиев към Десподов: Давай, за да бъдеш обичан (ВИДЕО)

Бившият футболист на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира трансфера на Кирил Десподов в "Лудогорец". Изненадващата сделка, с която нападателят преминава под наем от италианския "Каляри" в разградския тим, разбуни духовете сред "червената" общност у нас.

Футболист номер 1 на България за 2018 г. прекара 5 години на стадион "Българска армия", а от ЦСКА считат "Лудогорец" за основен конкурент.

"Всеки човек има право на избор. Всеки човек си носи последствията. Любовта е вечна. Това вече е избор на хората, които смятат да тръгнат по един или друг път. Нещо, което аз бих посъветвал - давай, за да бъдеш обичан", коментира Сакалиев.

По-рано той използва социалните мрежи, за да изрази възмущението си от действията на Десподов с фразата: "Червен картон за теб! Заслужен!"

Сакалиев, който има 4 мача за националния отбор на България, пожела успех на "лъвовете" в предстоящия мач срещу Унгария от плейофите за класиране на европейското първенство. Срещата е на 8 октомври на националния стадион "Васил Левски".

"Не знам до каква степен са подготвени нашите момчета, но вярвам в тях. Искам вече да дойде това време, в което България да се завърне там, където винаги е била. Труден мач. Надявам се искрено да победим с 2:0. Бих ги посъветвал само едно - желание за победа. Когато всеки има желание, тогава стават общо като юмрук и побеждават", заяви Сакалиев.

Снимка: Lap.bg

Той беше гост на представянето на втората биографична книга на легендата на българския футбол - Димитър Пенев.

"Не напразно искам да я прочета, защото аз съм тръгнал по този път, който е много труден, много дълъг и се надявам това да е една от книгите, които ще ми помогнат в моето развитие като треньор. Искрено си пожелавам да постигна това, което е постигнал той, да имам неговия начин, по който мобилизираше и успяваше да нахъса футболистите и най-вече да имам неговите постигжения, а и да ги надмина. Нещо, което е много важно - да имаш чувство да хумор, да знаеш как са разчупиш обстановката. Това е един много голям плюс, който всеки треньор трябва да има, за да внася малко смях в съблекалнята. Той това го правеше по прекрасен начин"