на живо

Салах: Разликата с предишния мач с "Реал" е, че сега сме шампиони

Звездата на "Ливърпул" даде интервю за "Марка"

Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах даде обширно интервю пред авторитетния испански "Марка" седмица преди гостуването на "Реал" Мадрид в първи мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига. Голмайсторът на мърсисайдци говори за жаждата за реванш и амбициите на клуба, засегна и друга важна тема - отношенията с мениджъра Юрген Клоп и бъдещето си на "Анфийлд".

Сблъсъкът с кралския клуб е повторение на злополучния за "Ливърпул" финал в турнира от 2018 г. Изминаха три години откакто Салах бе заменен принудително още през първото полувреме, след като получи контузия в рамото при съприкосновение със Серхио Рамос.

"Този мач остава в миналото, не мисля за него, а само за съперника. Всеки е фокусиран върху своя отбор и желанието да победи. Да кажем, че имаме специална мотивация да спечелим и да продължим към полуфиналите. Каквото и да стане обаче, няма да промени резултата от финала в Киев. Какво е различното в "Ливърпул" оттогава? Спечелихме титлата в Англия и Шампионската лига. Победители сме. Това е голяма промяна!"

"Насъбра ни се много през сезона. Късметът не бе на наша страна. Това само ни мотивира повече да триумфираме в Шампионската лига. Надявам се да успеем."

"Отношенията ни с мениджъра са нормални за двама професионалисти. Така бих ги описал. Дали се виждам в друг клуб? Не зависи изцяло от мен. Предпочитам да не засягам темата сега. Дано играя още дълги години, така че защо не? Никой не знае какво предстои. Може би един ден - да."

Салах заяви, че мечтае да вдигне трофей с Египет преди края на кариерата си, а един от най-важните му голове до момента е именно с националната фланелка.

"Отбелязах попадението, с което се класирахме за световното първенство през 2018 г. Друг важен гол е този от финала в Шампионската лига срещу "Тотнъм" през 2019 г. Най-красивият? Срещу "Евертън" в Англия или срещу "Рома" в полуфиналите на Шампионската лига, но имам и един срещу "Манчестър Сити", който също много харесвам.", сподели Салах.