на живо

Само 250 билета за феновете на "Левски" в Сплит

Домакините от "Хайдук" предупредиха за строг пропусквателен режим

БГНЕС

Отборът на "Левски" ще получи само 250 билета за гостуването си на "Хайдук" Сплит в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Двубоят ще се играе на 13 юли (четвъртък) от 21.30 часа българско време на съоръжението с капацитет 5200 места "Хрватски витезови" в Дупополе, предградие на Сплит, тъй като клубният стадион на домакините "Полюд" е ангажиран по същото време за провеждане на музикален фестивал.

Реваншът в София на 20 юли ще бъде пред празните трибуни на "Vivacom Arena Георги Аспарухов" поради наказание на "сините".

Ето официалното съобщение на "Левски": 

"Уважаеми привърженици, 

във втория квалификационен кръг на Лига Европа "Левски" се изправя срещу "Хайдук" Сплит. В първата среща на 13.07.2017 г. (четвъртък) домакин е отборът на "Хайдук", а началният час е 21:30 българско време.

На 5 юли 2017 г. "Хайдук" изпрати съобщение до "Левски" и "Сутйеска" с предварителна информация за предстоящия двубой на 13 юли в Сплит. Официалният стадион на отбора домакин "Полюд" е ангажиран за провеждане на музикален фестивал и затова срещата ще се играе на стадион "Хрватски витезови" в Дугополие, предградие на Сплит. Този стадион е с капаците 5,200 места и въпреки че ние бяхме изискали 1000 билета за наши привърженици, за нас са определени залегналите в регламентите на УЕФА като минимум 5% от капацитета на стадиона или 250 места. "Хайдук" са отпечатали и вече изпратили към нас определените 250 билета. 125 билета ще бъдат предоставени на Националния клуб на привържениците (НКП) за продажба, а останалите ще бъдат разпределени от клуба. Цената на билетите, определена от "Хайдук", е 11 евро (22 лева).

Искаме да Ви информираме, че от "Хайдук" са ни предупредили, че пропускателният режим за мача ще бъде много строг и хора без билети няма да бъдат допускани в района на стадиона. Клубът домакин вече ни е уведомил, че целият останал капаците на стадиона е разпродаден на картодържатели на отбора", гласи съобщението на "сините".